Scoren

Bas Dost was een veel scorende spits die tussen 2008 en 2012 voor Heracles en Heerenveen 62 keer het net vond. Daarmee verdiende hij een transfer naar VfL Wolfsburg, vorig jaar de nummer vijf van de Bundesliga, waar hij twee miljoen netto per jaar opstrijkt. In de laatste twee seizoenen speelde hij 41 wedstrijden en scoorde hij 12 goals. Nu is de competitie in Duitsland weliswaar een stuk zwaarder dan die in Nederland, en natuurlijk is hij ook een tijd geblesseerd geweest, maar echt indrukwekkend kunnen zijn prestaties toch niet genoemd worden. Niettemin staat hij in de belangstelling van Feyenoord, dat wanhopig op zoek is naar een opvolger van Pellè, die dankzij Tadic een van de topscorers in de Premier League gaat worden. Dost wil wel, maar alleen als hij niet op zijn salaris hoeft in te leveren. Dat gaat 'm dus niet worden in De Kuip, waar een salarisplafond van een miljoen per jaar geldt. Op de bank bij Wolfsburg verdient hij het dubbele. Dat is nog altijd minder dan Promess in Rusland gaat beuren, maar daar gaan we nooit meer iets van horen sinds hij zijn carrière heeft verkocht voor een goed pensioen van twaalf miljoen. En trouwens, heeft niemand hem verteld dat je als buitenlander in dat achterlijke kutland van die maffe macho voorlopig helemaal niets te zoeken hebt?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.