Bertus

"Komt een man bij de dokter": met deze aankondiging in de onderwerpbalk informeerde EHV-Kroonlid Bertus Eenkhoorn regelmatig een aantal ingewijden over de voortgang van zijn ziekte. Het typeerde hem van top tot teen, dit even droogkomische als broodnuchtere toonbeeld van een Tukker zoals ze tegenwoordig steeds minder gemaakt worden. Bertus was de drijvende kracht achter de organisatie van het legendarische Tukker Town Toernooi, dat EHV tussen 1983 en 1996 in binnen- en buitenland op de kaart zette, met deelname van 36 teams, een consumptie van meer dan 60 vaten bier en een omzet van tegen de halve ton (in guldens). Vandaag is het donderdag 25 september, zijn verjaardag, en vandaag is ook de crematie. Vorige week belde hij me nog met de vraag of ik daarvoor een afscheidstekst wilde schrijven. Geen eenvoudige opdracht, maar Bertus en zijn vrouw waren blij met het resultaat - en dan ben ik dat ook, maar zijn sterven vind ik persoonlijk toch een stuk minder. "Kwam een man bij de dokter": dat gaat toch helemaal nergens over?

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.