Liefhebber

Marco van Basten, over wie anders kan, nee: móet het deze week gaan? We hebben het hier over een echte liefhebber die Nederland in Hamburg voor de derde keer na 1945 en 1974 bevrijdde, de Russische keeper Dassajev een acute nekhernia bezorgde en woonboten in Amsterdam tot zinken bracht. Die zijn club AC Milan samen met Gullit en Rijkaard vier keer de landstitel, drie keer de Europa Cup en twee keer de Wereldbeker schonk. Die zijn trainer Capello tot tranen toe beroerde bij zijn afscheid in San Siro. Die met zijn kapot geschopte enkel een paar jaar ging golfen. Die bij zijn terugkeer in het voetbal vrijwel meteen bondscoach van Nederland werd dat zowel Frankrijk als Italië op het EK wegblies. Die als trainer van Ajax door zo'n Jiskefet-lul voor "pannenkoek" werd uitgemaakt. Die deze zomer zijn vader verloor, die altijd zijn grootste fan was geweest. Dat kwam hard aan en dreunde lang na. Hij begon aan zichzelf te twijfelen: kan ik dit wel aan? Het antwoord gaf hij zelf. En nu is hij assistent van Alex Pastoor. Dan moet je wel een heel erg grote liefhebber zijn.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.