Akkefietjes

Messi en Neymar hadden vorige week in hun thuiswedstrijd tegen Eibar een akkefietje: de Argentijn kreeg het signaal dat hij gewisseld zou worden, maar had daar geen zin in en wees naar zijn Braziliaanse medespeler. De kranten stonden er vol van in Spanje, vooral in Madrid, maar de twee speelden dinsdagavond tegen Ajax gewoon weer samen - en hoe. Er was dus niets aan de hand, en misschien kunnen ze in de Arena eens gaan nadenken over een investering in een paar echte aanwinsten, in plaats van een miskoop als Zimling en die belachelijke bonus voor hun directeur voetbalzaken.

Huntelaar en Van Persie hadden tegen IJsland ook een akkefietje: de spits liet aan de aanvoerder luidkeels weten dat hij vrij stond, waarop de aanvoerder een gebaar maakte dat de spits zijn mond moest houden. Dat de twee geen vrienden voor het leven zijn, was al langer duidelijk, maar voor professionele collega's moet het geen probleem zijn om samen te werken. En wie Huntelaar bij Schalke, Robben bij Bayern en Sneijder bij Galatasaray aan het werk ziet, kan niet anders dan concluderen dat het met Oranje wel goed komt. Dus dat akkefietje tussen Hiddink en Van Oostveen was in feite nergens voor nodig. En ook nergens goed voor.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.