Gênant

En nu hebben dus ook de Belgen ons al ingehaald op de wereldranglijst van de FIFA. Het is tekenend voor de malaise waarin behalve ons clubvoetbal nu ook Oranje terecht is gekomen. De afgang tegen IJsland deed al net zo'n pijn aan de ogen als de clinic van Barcelona tegen Ajax. Het ontbrak er nog maar aan dat de begeleiding van de Spanjaarden pionnetjes op het veld had gezet om het tenminste nog op een echte training te laten lijken.

En toch: hoe gênant de situatie ook is geworden, er zullen altijd voetballers blijven die van zichzelf denken dat die niet voor hen geldt. Memphis Depay heeft het op het WK aardig gedaan en denkt nu al een grote meneer te zijn. Zijn act na de 1-0 tegen Panathinaikos was even pathetisch als misplaatst en zei met name veel over Memphis Depay. Iets in mij zegt dat zijn carrière niet zal worden wat vooral hijzelf ervan verwacht.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.