Gregory

Als een van onze 16 miljoen bondscoaches maak ik me ernstige zorgen over de post-WK-depressie waarin Oranje verdwaald is geraakt. De spelers die in Brazilië goede sier maakten met het systeem, zijn hopeloos de weg kwijt en een oplossing lijkt ver weg. Guus Geluk heeft het fortuin nog niet aan z'n kont hangen, wat Van Persie aan het doen is heeft verdacht veel weg van muiterij en met name het gemis van Robben is fnuikend voor de aanvallende creativiteit. Voeg daarbij de belabberde campagnes van onze clubs in Europees verband, in combinatie met het matige niveau van de nationale competitie, en we kunnen gerust van een zorgwekkende situatie spreken. Cillesen heeft het op de WK goed gedaan, maar qua uitstraling zie ik toch liever een Krul of een Vorm. Depay en Wijnaldum zijn de enige Eredivisie-spelers die Oranje-waardig zijn, voor de rest zullen we het vooral van "de buitenlanders" moeten hebben. En dan wil ik graag eindigen met het goede nieuws: Gregory van der Wiel speelde dinsdag tegen Barcelona een wereldpartij. Dus geen Janmaat, Verhaagh of Kuyt meer, gewoon Gregory op rechtsachter. Laat die Kazakken maar komen.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.