Moegestreden

Herman van Veen en Freek de Jonge staan al meer dan vijftig jaar op de planken, maar als we de recensenten mogen geloven dan spetteren hun nieuwste shows van de vitaliteit en is er met hun fysieke conditie nog niets mis, integendeel. "Onvermoeibaar frisse en krachtige jubilaris" (Van Veen). "Het Nederlandse cabaret kan nog niet zonder hem" (De Jonge). Even voor uw beeldvorming: de heren zijn geboren in 1945 respectievelijk 1944. Hou dat vast voor wat volgen gaat.

De voetballers van Go Ahead Eagles en FC Twente speelden vorige week een bekerwedstrijd, die op een verlenging van twee keer een kwartier uitdraaide. Dit weekend mochten ze gelukkig gewoon weer twee keer drie kwartier aan de bak, want de heren hadden het er maar zwaar mee, daar in Deventer en Enschede tegen Heracles en Heerenveen. Het gaat hier om zwaar betaalde professionals in de kracht van hun leven, maar ik hoorde een betrokkene zelfs het woord "moegestreden" gebruiken. Moegestreden van een half uur overwerken? Ze moesten zich kapot schamen. En hun trainers ook.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.