Top Tien 2014 (5 tot 1)

5. Cheryl Maas

De snowboardster die samen leeft met een vrouw, zwaaide tijdens de Olympische Spelen van Sotsji opzichtig met haar handschoenen waarop een regenboog en een eenkhoorn te zien waren, twee bekende homo-symbolen. Ze protesteerde daarmee tegen het anti-homo-beleid van Poetin. De handschoenen gaan nu in de veiling en de opbrengst is voor een goed doel. Cheryl Maas, een top wijf in de top vijf.

4. Niki Terpstra

Wielrenner van het Jaar werd in 2014 Tim Dumoulin, de nummer drie van het WK tijdrijden. Niet de man die al twee keer Nederlands kampioen werd en afgelopen jaar niet alleen de Ronde van Qatar en Dwars door Vlaanderen, maar ook Parijs-Roubaix won. Parijs-Roubiax? Jawel, Parijs-Roubaix. Niki Terpstra, voor mij ben je de Wielrenner van het Jaar.

3. Arjen Robben

Hij schitterde met Bayern München in de Bundesliga en de Champions League, redde het WK voor Oranje en Van Gaal, speelde beter dan Messi en Ronaldo, heeft geen vervelende Schwalbes meer nodig, is al heel lang blessurevrij en scoort ook dit seizoen weer aan de lopende band. Arjen Robben, bedankt voor al die fantastische momenten.

2. Maartje Paumen

Ze sleepte Nederland naar de wereldtitel, heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, functioneert als het rolmodel voor alle Fleurtjes en Noortjes van hockeyend Nederland, werd al twee keer uitgeroepen tot 's werelds beste hockeyster en is de enige van alle Oranje-prinsesjes die normaal reageert als ze ook eens een keer verliezen. Maartje Paumen, je bent geweldig.

1. Epke Zonderland

Hij tartte opnieuw de zwaartekracht, heet bij ons thuis de Hans Klok van de ringen, doet dingen die eigenlijk helemaal niet kunnen en niemand anders kan of durft, wint gewoon goud in Rio en zorgt ervoor dat het contract van de NOS met Hans van Zetten ("En hij stáát!") tot 2020 verlengd wordt. Epke Zonderland, je bent de Koning van Wonderland.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.