Andy Carroll

Andy Carroll is een Engelse profvoetballer die bij zijn club West Ham United en voor het nationale elftal in de aanval speelt. Zondag voorkwam hij in de bekerwedstrijd bij Bristol City voor rust met een kopbal op de doellijn een tegengoal en in de tweede helft verzorgde hij de assist voor het winnende doelpunt. Verder heeft hij voor een voetballer een niet onbelangrijk probleem: hij kan eigenlijk niet zo heel goed voetballen. Niettemin legde Liverpool in 2011 maar liefst 35 miljoen pond op tafel om hem van Newcastle United over te nemen, een recordbedrag in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Dat werd geen succes en een jaar later ging hij in de verhuur naar de club die nu zijn werkgever is.

Andy Carroll scoort buiten het veld vaker dan binnen de lijnen. In 2007 werd hij uit het trainingskamp van Jong Engeland gezet omdat hij 's nachts te laat in het hotel kwam. In 2008 werd hij door de politie gearresteerd wegens rijden onder invloed. In 2009 raakte hij betrokken bij een gevecht in een nachtclub, waarbij hij zijn tegenstander een glas in het gezicht drukte. In 2010 sloeg hij een teamgenoot tijdens de training een gebroken kaak, waarbij hij naar eigen zeggen zelf zijn hand brak. Datzelfde jaar had hij een fysiek akkefietje met zijn ex-vriendin en twee dagen nadat hij vanwege gebrek aan bewijs hiervan werd vrijgesproken, ging zijn auto in vlammen op. Ik bedoel maar: never a dull moment. En, oh ja: hij gaat bij zijn club in acht jaar 45 miljoen euro verdienen. Andy, please tell me: what did I do wrong?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.