FC Gaap

Nee, natuurlijk snap ik ook wel dat ze Alfred Schreuder na die 1-3 van Excelsior niet onmiddellijk uit de dug out konden komen halen, maar ik vraag me wel af hoe lang ze hem daar nog laten zitten, met die vier andere trainers naast hem. Het kan toch geen toeval zijn dat FC Twente drie spelers van PEC Zwolle overneemt (Mokotjo, Mokhtar en Lachmann) die onder Schreuder niet beter zijn gaan voetballen, integendeel zelfs, terwijl Ron Jans gewoon drie nieuwe mannen inpast en vijf punten meer heeft? Dat wordt nog een hele toer, die zogenaamd gunstige loting van een thuiswedstrijd voor de halve bekerfinale.

Zondag zag ik Tjarron Chery namens FC Groningen uitblinken tegen AZ, waar Steven Berghuis hetzelfde deed. Opnieuw geen toeval dat beide spelers door FC Twente werden verhuurd en uiteindelijk verkocht aan andere clubs. Misschien waren ze lastig, maar feit is wel dat ze iets toevoegen wat in de Beugel Bunker gedurende dit seizoen node gemist wordt. Het is allemaal veel te steriel, te plichtmatig, te vrijblijvend. Kijk, ik zit echt niet te wachten op een Memphis Depay die zijn moeder een nieuwe Mercedes cadeau doet. Of een Royston Drenthe die met het vliegtuig naar de kapper gaat. We schrikken ons hier al helemaal het schompes als Leroy Fer een paard voor zijn vriendin koopt. Maar het mag allemaal wel wat minder, eh..., gaap. Goa sloap'n a'j veur Twente bint.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.