Klotendraaier

Nico de Haan, voorzitter van Vogelbescherming Nederland: ik begin er spontaan van te fluiten. Benno Baksteen, die bij elke vliegramp tekst en uitleg geeft: op z'n minst afleidend. En nou lees ik weer dat de KNVB-bestuurder die over de licenties en dus ook over de boetes gaat, Mark Boetekees heet. Het is misschien heel kinderachtig, en ik ben er ook niet speciaal trots op, maar ik kan het gewoon niet helpen. Nico de Haan, voorzitter van Vogelbescherming Nederland: dat verzin je toch niet?

Hetzelfde idee had ik toen ik in de Huis aan Huis van vorige week een verhaal las over de heer Gerard Hutten, woonachtig te Harbrinkhoek, 77 jaar oud en, jawel: klotendraaier van beroep. Even voor de niet-Tukkers onder u: klootschieten is in deze regio een serieus genomen sport, die behoort tot het cultureel-historische erfgoed van de streek. Dat neemt evenwel niet weg dat het woord 'klotendraaier' wellicht merkwaardige associaties zou kunnen oproepen bij mensen die hiervan niet op de hoogte zijn.

Enfin, het artikel vermeldt dat de heer Hutten vanwege zijn gevorderde leeftijd een opvolger zoekt, aan wie hij (let op!) 'de fijne kneepjes van dit klotenvak' kan bijbrengen. En dat wordt dan gezegd door iemand die, gelet op de eerste zin van het relaas, 'niet gediend van flauwe woordgrappen' is. Ja hallo, wie is hier nou begonnen? Mag ik dan ook even? De laatste woorden van de heer Hutten: 'Het klotendraaien mag niet uitsterven.' Nee, dat zou inderdaad zwaar kl..., eh, knap lullig zijn.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.