Roofvogels

Zaterdagmiddag zag ik in een boom naast ons huis twee vogels af en aan vliegen. Ik bleef even staan en vond het fantastisch leuk om te zien hoe ze hun nestje aan het bouwen waren. Fanatiek fladderend met takjes en stokjes werkten ze enthousiast aan één stuk door om hun karwei netjes af te maken. Ik moest daaraan denken toen ik zaterdagavond het veredelde jeugdelftal van FC Twente even aandoenlijk als helaas ook kansloos zag ploeteren tegen PSV.

Wen er maar aan, trouwe supporters, maar ook al die polonaisesjouwers, resultaatlifters en succestoeristen: veel meer dan aandoenlijk ploeteren gaat het de komende vier, vijf jaar niet worden. Er moet een nieuw nest worden gebouwd omdat het oude is leeggeroofd door Ome Joop, het opperhoofd van de snaveltjeskrant met zijn bedrijfsblinde uilskuikens, die al het tafelzilver hebben verpatst aan de hoogst biedende eksters. FC Twente moet de hele volière openzetten om er een frisse wind doorheen te laten waaien. Lager dan nu kunnen we toch niet meer landen.

Dit seizoen is voorbij en verloren, de tweede driepuntenaftrek is aanstaande en dan hebben we het ergste gehad. We gaan weer normaal doen. En dat geldt wat mij betreft ook voor de spelers, voor wie ik in dat opzicht nog een dringend advies heb: die achterlijke flauwekul met dat kleffe gehug in de catacombe voor de wedstrijd, hou daar eens mee op. Het lijkt verdorie wel een maffiabruiloft. Doe even normaal. En ga eindelijk eens doen waarvoor jullie meer dan vorstelijk betaald worden: voetballen.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.