Moederdag

Dat was schattig, zondag, hoe de spelers van Ajax voor de wedstrijd tegen Cambuur het veld opkwamen met hun moeders aan de hand. Ze zagen er ook allemaal hetzelfde uit, zowel het team als de mama's. Daar was duidelijk over nagedacht, dat hoef je die mokumse marketingcowboys in de Amsterdam Arena niet uit te leggen. Het verwende operapubliek, dat zich dit seizoen vooral stierlijk had verveeld bij de thuiswedstrijden, klapte zich de handen stuk. En natuurlijk kwamen de macho's van Voetbal International er maandagavond in hun gebruikelijke terughoudendheid nog eventjes fijn genuanceerd op terug. Het was net zo voorspelbaar als het rituele haantjesgedrag van Hansie Hansie. Allemaal leuk en aardig, en toch stel ik voor dat we dit nog eens overdoen. Maar dan met de scheidsrechters: dan kunnen die verdomde kutwijven ook eens zien wie toch die mensen zijn die die rare liedjes over hun vervloekte hoerenzonen zingen.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.