Nederlanders

Nederlanders, ik kan ze soms niet volgen. Er verdrinken honderden bootvluchtelingen in de Middellandse Zee en zowel op Facebook als op Twitter stroomt het vol met de meest ranzige reacties. ('Mooi, weer zoveel uitkeringen minder.') In de onzalige bed-, bad- en brood-discussie roept VVD-leider Zijlstra de asielzoekers op om het voorbeeld van Willem Holleeder te volgen en beter naar de rechter te luisteren. PVV-kamerlid Fritsma, die ik er overigens van verdenk gebukt te gaan onder een permanente ochtenderectie, heeft het over gelukzoekers. Aan de andere kant geven we wel voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Hoewel: we doneren met z'n zestien miljoenen samen in totaal acht miljoen euro, oftewel vijftig eurocent per persoon. Trouwens, over betalen gesproken: hebben die huilbaby's van FC Twente al gedokt voor hun koffiejuffrouw? Nee, natuurlijk niet. En ik heb nieuws voor u: dat gaat ook niet gebeuren. Het zijn namelijk net zulke Nederlanders als u en ik.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.