Supporters

Je bent dus supporter van Holstein Keil en jouw ploeg moet voor een plaats in de 2. Bundesliga voetballen tegen TSV München '60. De eerste wedstrijd in Kiel eindigt in 0-0 en voor de return in München ga je met tweeduizend andere Schlachtenbummler op pad voor een reis van bijna zevenhonderd kilometer. Vorige week dinsdag was het zover en de NDR was live van de partij. Na dik een kwartier in de eerste helft werd het 1-0 voor Kiel en dik een kwartier voor tijd werd het 1-1. Nog steeds niets aan de hand, maar u raadt het al: ruim in de blessuretijd valt de winnende 2-1 voor de thuisploeg. Weer een jaar afzien in de Regional-Liga. En dan moet je dus ook nog dat pokke-eind van bijna zevenhonderd kilometer weer terug met die Scheiss-Omnibus.

Ik heb voor dat soort supporters toch wat meer begrip en waardering dan voor de fans van FC Twente die denken dat ze ook maar iets te vertellen hebben. Of ben ik nou de enige die door heeft wat die chagrijnige keurslager van plan is, namelijk net zo lang wachten tot het in de competitie twee keer mis gaat? Dan kan hij met goed fatsoen en, veel belangrijker, voor veel minder geld van de trainer af. Geloof mij nou maar, deze snackbarcowboy wordt koud noch warm van een Vriendenkring die 'vol ongeloof' reageert op het besluit van de voorzitter en 'zich beraadt' op maatregelen. Net zoals het hem ook maar enigszins zal jeuken dat Vak-P 'geen sfeeracties' meer zal doen. Of dat hij nerveus wordt als veertig kansloze helden met bezems en emmers het stadion binnen komen omdat het tijd is voor de 'grote schoonmaak'. En nee, ik noem maar wat, ook een schip op de parkeerplaats van de Beugel Bunker ('Het roer moet om!') zal geen enkele indruk maken.

Sterker nog: het zal 'm worst wezen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.