Toekomst

Jongelui, nou moeten jullie eens goed luisteren. Ik ben van 1954 en volgens mijn generatie is dit het beste elftal van 50 jaar FC Twente: in de goal Schrijvers, achterin van rechts naar links Van Ierssel, Drost, De Vries en Oranen, op het middenveld Mühren, Thijssen en Janssen, voorin Ruiz, N'Kufo en Pahlplatz (bron: Twentsche Courant Tubantia van afgelopen zaterdag). Ik ben het hier volledig mee eens en wel hierom.

De verdediging kreeg in het seizoen 1971/1972 slechts dertien doelpunten tegen, nog altijd een nationaal record, en mede daardoor eindigde het elftal op de derde plaats, achter Ajax en Feyenoord. Mühren en Thijssen maakten na hun Enschedese periode internationale furore in Engeland met Ipswich Town. Theo Janssen zal voor altijd in onze herinnering blijven, niet alleen vanwege zijn briljante stiftjes en geniale goals, maar ook omdat hij op 2 mei 2010 even bier ging halen op de snelweg. Ruiz maakte FC Twente bijna in zijn eentje kampioen, N'Kufo is de topscorer aller tijden als het om de competitie gaat en die andere Theo is als een petekind van St. Plechelmus de geboren schutspatroon van deze tradionele streekclub.

Met al deze, en nog veel meer, grote namen heeft onze regionale voetbaltrots een schitterend verleden. Resultaten daaruit geven weliswaar geen garantie voor de toekomst, maar voorlopig mogen we onze handen al dicht knijpen met de vaststelling, dat er tenminste nog een toekomst ís. Dus eh..., jongelui: op naar de honderd!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.