Open Dag

De eerste aflevering van de door de supportersverenigingen georganiseerde Open Dag voor de spelers van FC Twente is een doorslaand succes geworden. Vak-P trapte op ludieke wijze af met de vertoning van een zwart spandoek waarop in witte letters de tekst 'Dit is géén sfeeractie!' stond geschreven. De Vriendenkring liet zich evenmin onbetuigd en betoonde zich solidair met de harde kern. Verder waren er op de feestelijk aangeklede locatie diverse stands opgebouwd waar de spelers en hun vrouwen ongehinderd konden shoppen. Zo deed de uitbater van het kledingmerk Joop! goede zaken, getuige zijn uitspraak na afloop: 'Je kon wel merken dat de naam Joop nog steeds een begrip is in de kringen van de big spenders. Het mag een paar cent kosten, maar dan heb je ook wat. Je leeft maar één keer, je wilt toch graag bij de grote jongens horen en wat de toekomst brengt dat zien we dan wel weer. Laat de paupers verrekken.' De eigenaar van een tattoo shop was eveneens zeer te spreken over het resultaat: 'Die gasten willen dat nou eenmaal, ze zien het in de kleedkamer bij anderen en dan kunnen ze zelf natuurlijk niet achterblijven. Er was er zelfs eentje bij die het mobiele telefoonnummer van zijn zaakwaarnemer op zijn arm liet zetten. Daarna ging hij meteen door naar de bling-bling-shop naast ons voor twee nieuwe diamanten oorbellen. Ja, het is mooi om te zien hoe die jongens met hun vak bezig zijn.' Ook de Porsche-dealer hield zich van harte aanbevolen voor een jaarlijkse herhaling van dit evenement: 'Ik heb er vier verkocht, veel meer dan ik verwacht had, en ze zijn allevier contant afgetikt. Jammer dat Quincy Promess hier niet meer voetbalt. Als die vandaag uit zijn osso was gekomen, was ie straight money gaan blowen.' De enige handelaar die geen goede zaken deed, was de Turkse cateraar. Zijn handel vond slechts geringe aftrek en dat lag volgens hem niet aan de kwaliteit van zijn nering, integendeel, maar veel meer aan het feit dat de 5-0 nederlaag tegen een Turkse middenmoter van een dag eerder de spelers nog wat al te zwaar op de maag lag.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.