Respect

In 2010 verhinderde hij met zijn grote rechterteen een mogelijk beslissend doelpunt voor Nederland in de WK-finale. Vier jaar later werd hij in de eerste poulewedstrijd van het toernooi in Brazilië gedold en vernederd door Van Persie en Robben. Sindsdien ging het snel bergafwaarts met Iker Casillas, ooit de beste doelman ter wereld. Die plaats moest hij al afstaan aan Manuel Neuer en ook zijn positie onder de lat bij Real Madrid raakt hij nu kwijt. Het afscheid was keihard en mensonwaardig. Hij kreeg weliswaar een afscheidswedstrijd aangeboden, en hij mocht ondanks een nog lopend contract transfervrij vertrekken, maar op de persconferentie zat hij moederziel alleen om zijn vertrek naar Porto aan te kondigen. Hoe het ook kan, met fatsoen en stijl, bewees Juventus Turijn. Daar vertrok Andrea Pirlo naar New York City en uit respect voor de sublieme maestro met die verfijnde traptechniek zette zijn oude club een prachtig filmpje met hoogtepunten op YouTube. Juve, mille grazie!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.