Insiders

Bewijzen kan ik het natuurlijk niet, maar ik krijg steeds sterker de indruk dat de mannen van Voetbal Inside, voorheen Voetbal International, iets met elkaar hebben afgesproken. Anders kan ik het nauwelijks tot niet verklaren waarom Derksen, Kraaij en Van der Gijp zo hardnekkig blijven volhouden dat de trainer van FC Twente niet schuldig is aan de sportieve crisis bij zijn club en dat alle supporters die het tegendeel beweren hersenloze sukkels zijn. Dat kunnen ze toch niet ménen, na alle bewijzen die geleverd zijn dat Schreuder de boel niet meer aan de praat krijgt en dat het tussen hem en de Beugel Bunker nooit meer goed komt? Iedereen weet toch dat het na verlies zaterdag bij Heracles einde oefening is - behalve Schreuder zelf misschien?

Ben ik nou zo dom of zijn zij nou zo slim? Ik vraag het maar, want er zijn meer dingen die ik niet snap. Ajax verloor met een veredeld jeugdelftal kansloos van een Europese middenmoter als Rapid Wien en vrijwel de volledige verdediging die toen werd zoekgespeeld, wordt geselecteerd voor Oranje. Tete, Riedewald en Veltman mogen meedoen met de grote jongens. Ze passen dus kennelijk wel in de visie van de bondscoach - en in die van Cruyff, die voor de voltooiing van zijn fluwelen revolutie bij Ajax in Tscheu La Ling de ideale commerciële kopman ziet. Terwijl uit alles blijkt dat diens zogenaamde Oost-Europese vastgoedportefeuille voornamelijk uit luchtkastelen op drijfzand bestaat. Verstand van voetbal? Dat hebben alleen de échte insiders.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.