Voetbal

Aanstaand weekend begint gelukkig de Eredivisie weer, maar nog voordat de eerste bal aan het rollen wordt gebracht is het grote gezeik al begonnen. Zo willen de spelers van Feyenoord niet meer praten met Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam, die de club al sinds 2002 volgt. Nee, stop: zelf willen ze dat wel, maar het idee is ze opgedrongen door hun bestuurders Gudde en Van Geel, van wie ze een brief met die strekking moesten ondertekenen. Het schrijven was naar verluidt vrij amateuristisch, maar dat was niet de enige reden waarom VI-hoofdredacteur Tom van Hulsen er niet van onder de indruk blijkt. 'Wij bepalen ook niet wie er bij Feyenoord in het doel staat' is zijn enig juiste reactie en dus blijft hij volkomen terecht vierkant achter zijn redacteur staan.

Die zal zaterdag gewoon aan het werk kunnen, want de wedstrijd in de Kuip tegen Utrecht wordt door de politie wél begeleid. In veel andere stadions zal er geen tot weinig blauw aanwezig zijn en dus gaat het programma grotendeels op de schop. Natuurlijk stromen de sociale media weer vol door de sloten gif, azijn en bagger die bij de meeste reaguurders door de aderen lopen, maar op de website van de Twentsche Courant Tubantia las ik een reactie die me uit het hart gegrepen is en die ik hier dan ook graag citeer, op het gevaar af mezelf als een naïeve romanticus neer te zetten: 'Als iedereen zich nou eens gewoon gedraagt zoals een supporter zou moeten doen, dan is er geen politie nodig. (...) Maar dat zal helaas wel een illusie blijven.' Misschien wel, ja, maar de fans van Heracles kunnen zaterdag bij Roda JC het tegendeel bewijzen - wat dat geteisem van Feyenoord overigens nóóit zal lukken. Met of zonder politie: tand om tand, kameraden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.