Callaway Camaro

Dafne Schippers krijgt tachtigduizend euro voor haar gouden en zilveren medaille op de WK. Ze wist het niet eens, en ze gaat er ook geen nieuwe auto van kopen, want: 'Mijn Polo is groot genoeg'. Gregory van der Wiel kwam voor de bijeenkomst van Oranje in Hotel Huis ter Duin voorrijden met een Callaway Camaro SC572. Ik ben niet heel goed thuis in deze categorie, maar je kunt er ongetwijfeld een garage vol Polo's van kopen. En hebben we gezien hoe Memphis Depay binnenkwam? Volledig losgezongen van de bewoonde wereld, als een mislukte kloon van Michael Jackson, van wie we allemaal weten hoe slecht het met hem afgelopen is. Er is dus kennelijk niemand in zijn directe omgeving om hem te corrigeren ('Joh, doe effe normaal').

Jesus Corona verdiende een miljoenensalaris bij FC Twente, waar ze voor een godsvermogen eindelijk verlost raakten van die treurige trainer. Kevin de Bruyne verhuist voor 73 miljoen naar Manchester City van FC Wolfsburg, dat Julian Draxler overnam van Schalke 04. Schalke zonder Draxler, Draxler zonder Schalke: het leek net zo onmogelijk als Gregory van der Wiel in een Polo. Oftewel: 'Het is nog even wennen in de kleedkamer, alles is groen in plaats van blauw. Maar ik zal Schalke altijd in mijn hart dragen', aldus Draxler tegen Bild. Ik denk dat de supporters van Schalke daar toch wat genuanceerder over denken. En ik weet bijna zeker dat Draxler in de week voor de uitwedstrijd in Gelsenkirchen plotseling last krijgt van een acute blessure. Net zoals het hele voetbal compleet verziekt is.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.