Toyboys

Waarom zijn we allemaal stapelgek op Dafne Schippers? Omdat het een frisse vrouw is, doodnormaal blijft en er ook nog eens beeldschoon uitziet. Het is de ideale schoondochter of op z'n minst iemand van wie je graag de buurman zou willen zijn. The girl next door, jawel, maar toch van een andere planeet. Hetzelfde geldt voor Tom Dumoulin. Een groot talent, dat misschien wel meer in zijn mars heeft dan hij zelf vermoedt. Nu al de torenhoge favoriet voor het goud in Rio, maar niet te beroerd om een dag na zijn nederlaag in de Vuelta stampend kopwerk te doen voor de etappewinst van ploeggenoot Degenkolb. Toch weer die brede lach na die hartgrondige vloek van zaterdag. Een gewoon mens, met humor en relativering. Daar zouden veel voetballers een voorbeeld aan moeten nemen. Royston Drenthe die met het vliegtuig naar de kapper gaat. Memphis Depay die Huis ter Duin binnenschrijdt als een Kamerlid op Prinsjesdag. En, helemaal over de top, Gregory van der Wiel die zich erover beklaagt dat de tattoo's in zijn coltrui niet zichtbaar zijn op de beelden van een computerspelletje. Toyboys zijn het, allemaal. Niet serieus te nemen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.