Baalpak

Het is zondag 11 oktober en de spelers van het Nederlands elftal worden na de 4-1 nederlaag in Kazachstan op Schiphol enthousiast onthaald door afgevaardigden van diverse actiegroepen. Eén daarvan is de organisatie 'Oranje EK-vrij' die pleit voor een periode van rust op onze woonerven en stadspleinen. Het Rode Kruis is ook present en voorziet alle spelers van tientallen knuffels, die door de bewoners van omliggende asielzoekerscentra spontaan beschikbaar zijn gesteld. Bij de ingang van onze nationale luchthaven ontstaat een zee van waxinelichtjes, bloemen en kaarsjes, neergelegd door bezorgde reizigers uit binnen- en buitenland. Een woordvoerder van Schiphol spreekt van een 'zeldzaam vertoon van internationale solidairteit'. PVV-leider Geert Wilders komt vanwege het debuut van Ajax-speler Anwar El Ghazi met een meldpunt op www.minder-minder-minder.nl voor Marokkaanse voetballers met een dubbel paspoort, terwijl zijn partijgenoot Dion Graus de mogelijkheid voor een periode van Nationale Rouw oppert. De ambassadeurs van België en Duitsland betuigen 'namens alle inwoners van de bevriende buurlanden' hun oprechte medeleven aan Koning Willem-Alexander. KNVB-directeur Bert van Oostveen stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA. Beter Bed meldt zich als sponsor voor de slaapkamers van de internationals, de bondscoach en diens assistenten. Supermarktketen Jumbo kondigt de introductie van het Roy Donders Baalpak aan.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.