Hannover

Enkele reacties uit het Nederlandse kamp na de afgelasting van de interland tegen Duitsland in Hannover. Minister-president Mark Rutte: 'Ik ben geen voetbalkenner, maar Rinus Michels zei het al, voetbal is oorlog. We zijn in oorlog met IS en we moeten niet wijken voor terreur. Maar nu moet ik stoppen, want anders ga ik weer heel hard lachen en dat zou in deze situatie volstrekt ongepast zijn.' KNVB-directeur Bert van Oostveen: 'Van mijn Duitse collega's heb ik begrepen dat de terroristen in een 5-3-2-opstelling zouden aantreden en dat risico wilden ze ons niet laten lopen. Wat dat betreft heb ik dus alle begrip voor deze beslissing. We moeten niet wijken voor terreur.' Zwarte Piet: 'Eigenlijk ben ik wel een beetje blij dat deze kwestie alle aandacht rondom mijn persoon afleidt. En ik ben natuurlijk Sinterklaas niet, maar ik zou mijn tegenstanders willen aanraden om niet te wijken voor terreur.' Frits Barend: 'Een van de terroristen had ik vlak voor zijn dood in Parijs nog gesproken, samen met Jeroen Krabbé, en we waren het met elkaar eens dat we niet moeten wijken voor terreur.' Bondscoach Danny Blind: 'Voorlopig ben ik de enige bondscoach die nog nooit van de Duitsers verloren heeft en dat pakt niemand me ooit weer af. Verder hou ik me niet bezig met politiek, maar ik vind wel dat we niet moeten wijken voor terreur.' Voetbal Inside-analist René van der Gijp: 'Ze zeggen wel eens dat je pas van Duitsers gewonnen hebt als ze in de bus op de parkeerplaats zitten. Nou, ik heb ze gezien hoor, in de bus, op de parkeerplaats, ha ha ha. En ik zei nog tegen Johan, ouwe reus, dat we niet moeten wijken voor terreur, behalve als ze dikke tieten heeft, of niet Hansie Hansie, geile pik van me?'

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.