Werkweigering

Youri Mulder probeerde zondagavond in Studio Voetbal de aandacht nog af te leiden door te verwijzen naar de tienduizend kaarten die voor de wedstrijd van de FC Twente-vrouwen tegen Barcelona zijn verkocht, maar de waarheid is natuurlijk dat zijn oude club zwaar in de shit zit. De gĂȘnante vertoning tegen Heerenveen was voorlopig het treurige dieptepunt van een toch al desastreus verlopend seizoen, dat wel eens zou kunnen eindigen in de nacompetitie richting Jupiler League - alleen De Graafschap is slechter. Het enige positieve is misschien dat de eigen jeugd eindelijk een kans krijgt, maar als je kijkt naar wat er dan op het veld staat mag je vraagtekens zetten bij de kwaliteit van de opleiding. Bovendien is er een groot verschil tussen de jongens van nu en de mannen van nog niet zo heel lang geleden. Ramon Zomer en Wout Brama gingen zaterdagavond namens Heracles en PEC voorop in de strijd tussen hun clubs. Marko Arnautovic was weliswaar een vervelend kreng, maar is nu wel belangijk voor Stoke City in de Premier League. Willem Janssen is vanwege een operatie aan zijn enkel voorlopig uit de roulatie, maar heeft zich in De Galgenwaard als aanvoerder van FC Utrecht afdoende bewezen. En Mark Janko scoorde aan het begin van dit seizoen in zijn eerste vijf wedstrijden voor FC Basel vijf keer achter elkaar. Het lijkt er, kortom, op dat FC Twente de laatste jaren de verkeerde spelers verkocht heeft. Daarom hoop ik dat ze er van geleerd hebben en dat in de winterstop de goede spelers verkocht worden: Hakim Ziyech en Felipe Guiterrez. De aanvoerder heeft zichzelf met zijn verkooppraatjes bij zijn collega's onmogelijk gemaakt en wat die Chileen de laatste weken aan het doen is, begint steeds meer verdacht veel op ordinaire werkweigering te lijken.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.