Farizeeërs

Zaterdag was ik bij Gladbach-Bayern, een prachtige wedstrijd met een toch wel verrassende winnaar. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit, want het team van Guardiola speelde de thuisploeg voor rust bijna bewusteloos en Thomas Müller had daarin een groot aandeel. Hij is echter niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een vreselijke querulant. De hele wedstrijd zuigen en zeiken tegen scheidsrechter en tegenstander, regelmatig slachtoffer van de vallende ziekte en niet te flauw om iemand een gele kaart aan te naaien. Zeg maar het type Diego Costa en Luis Suarez, hoewel die de laatste maanden enige verbetering toont. Nederland heeft sinds enige tijd zijn eigen Thoman Müller, hoewel beslist geen geweldige voetballer, maar wel een bijzonder vervelende klier. Zijn naam is Michiel Kramer, hij speelt bij Feyenoord en gisteren tegen Heracles ging hij weer op een schandalige manier tekeer met zijn losse handjes en irritante gebaartjes. Zo bezorgde hij Ramon Zomer een rode kaart, die volkomen terecht geseponeerd is. Farizeeër van Bronckhorst had natuurlijk weer niets gezien, dominee Kuyt ging als van ouds voor in een preek om wederzijds respect en het volk in de Kuip vond het allemaal weer helemaal geweldig. Mijn mening is dat Kramer een paar wedstrijden geschorst moet worden, maar dat zal niet gebeuren, want Feyenoord speelt in Rotterdam en niet in Almelo of Enschede.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.