Weekend

Volgens mij is er vorig weekend een record gebroken: bij mijn weten heb ik nog nooit zoveel wedstrijden binnen drie dagen bekeken. Het begon vrijdag met ADO-Twente en daarover kunnen we kort zijn: als Hakim Ziyech niet meespeelt, wat op dat doelpunt na in feite het geval was, dan heeft Twente een matig elftal dat blij mag zijn als het in de middenmoot eindigt. De kater van de nederlaag kon gelukkig al gauw worden weggewerkt via de live stream van de Premier League, waarop zaterdagmiddag de topper tussen Tottenham en Arsenal rechtstreeks te volgen was. Het werd een heerlijke wedstrijd die alles te bieden had wat voetbal mooi kan maken: snelle combinaties, scherpe tackles en fantastische goals. Daarna viel Southampton-Sunderland toch wat tegen, vooral omdat je Tadic, Pellè, Clasie, Van Dijk en Koeman natuurlijk meer gunt dan dat smadelijke gelijkspelletje. Gauw even wat eten en op tijd klaar zijn voor Dortmund-Bayern, net zo mooi als Tottenham-Arsenal, hoewel beide ploegen het vanaf een kwartier voor tijd wel best vonden en een salonremise overeenkwamen. Tot slot PSV: ik denk dat dat het enige Nederlandse team is dat in een buitenlandse competitie mee kan komen. Alles klopt aan die ploeg, zelfs keeper Jeroen Zoet haalt zowaar het niveau en ik ben het helemaal eens met het forum van Voetbal Inside dat Davy Pröpper alles in zich heeft om de nieuwe Phillip Cocu te worden. De zondag stond grotendeels in het teken van de uitwedstrijd bij Wageningen voor de mannen van EHV. De thuisploeg had vooraf zes van de zeven keer op eigen veld gewonnen en koesterde tot vijf minuten voor tijd een voorsprong van 2-0. Onze jongens gaven zich echter niet gewonnen en met uiterste inspanning werd in de laatste aanval de gelijkmaker binnen getikt. Met een voldaan gevoel terug naar huis en bij wijze van toetje gekeken naar Valencia-Atletico. De tegenstander van PSV in de return voor de Champions League won relatief eenvoudig en lijkt misschien wel een maatje te groot, maar dat zien we volgende week dan wel weer. Voorlopig begint mijn weekend vanavond met Borussia-Tottenham en Liverpool-Manchester.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.