Drama?

Wat me in de hele discussie rondom het voortbestaan van FC Twente misschien nog wel het meest verbaast, is de stellingname van het nieuwe bestuur inzake gemaakte afspraken en gepleegde investeringen voor de korte en lange termijn op eredivisieniveau. Met andere woorden: we hebben, net als onze criminele voorgangers, alvast maar een veel te grote broek aangetrokken, want het zou allemaal toch wel goed komen? Even afgezien van het feit dat dit een ordinaire wraakactie is van de KNVB, die tijdens de wedstrijd de spelregels verandert: als ik tot de ontdekking kom dat shoppen bij De Bijenkorf er budgetmatig voor mij niet meer in zit, dan ga ik naar de Action of de Primark. Ik koop mijn wijnen al jaren bij de Aldi in Alstätte en daar is helemaal niks mis mee. Met name de Kaapse Pracht à 2,89 euro per fles kan ik iedereen van harte aanbevelen. Baaie lekker! Natuurlijk maakt de KNVB er een gigantische puinzooi van, met alleen maar onrust en verwarring, ook naar andere clubs. Dat is tekenend voor de deplorabele kwaliteit van deze dubieuze organisatie, die er in geslaagd is een derde plaats op het WK van 2014 binnen twee jaar te laten verdampen tot een chagrijnige EK-vrije zomer op de camping. Feit blijft wel dat er in de Beugel Bunker gewoon keihard fraude is gepleegd, meer dan eens zelfs, en dat dat streng bestraft moet worden. Een jaartje in de Jupiler League, langer hoeft het niet te duren, zou een lesje nederigheid zijn. We mogen blij zijn dat we deze kans überhaupt nog krijgen. Ik ben het dan ook helemaal eens met de conclusie van het redactionele commentaar in de NRC van vorige week donderdag: 'Laat FC Twente een niveau lager gaan voetballen – zo’n drama is dat ook niet – en dan maar zien of ze op faire wijze naar de eredivisie kan terugkeren.' Mijn advies aan het nieuwe bestuur: ga die uitdaging aan, maak het niet alleen financieel haalbaar, maar ook sportief mogelijk en, vooral, stop met piepen.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.