Sjoemelvoetbal

De zo langzamerhand toch wel ernstig dementerende Johan Derksen had het in Voetbal Inside over 'ondeugend boekhouden'. Niemand neemt de man nog serieus, en dat was ik eigenlijk ook niet meer van plan. Toch, over administratie gesproken: een veel gehoorde opmerking over reclame is dat de helft van het budget weggegooid geld is, maar dat je niet weet welke helft dat is. Die wijsheid geldt wat mij betreft absoluut niet voor die paginagrote advertentie in De Telegraaf van vorige week donderdag. Wat een zielige vertoning ook, die tekst alleen al: ‘FC Twente mag toch niet kapot? Nee, dat mag niet!’ Oh nee, van wie mag dat dan wel niet? Dit is toch koren op de molen van grote Denksters als Sylvana Simons, die de media als 'de vierde macht' beschouwen? En trouwens, wie heeft verzonnen dat Fred Teeven zonodig mee mocht doen? Daarmee bevestig je toch het beeld, zo niet de opvatting dat sjoemelen kennelijk beloond mag worden? Dan had ik ook graag al zijn andere VVD-sjoemelcollega's erbij zien staan, zoals daar zijn Jos van Reij, René Leegte, Loek Hermans, Mark Verheijen, Ivo Opstelten, Hans van Baalen, Ard van der Steur en dan vergeet ik er vast nog wel een paar. Samen sta je sterk, toch? Nee, ik twijfel geen moment aan de goede bedoelingen van Eddy Achterberg en Kick van der Vall, de initiatiefnemers van deze actie, maar dit is zo doorzichtig. Goedkoop scoren, en dan ook nog in eigen doel. Echt waar, ik ben blij dat FC Twente voor de Eredivisie behouden blijft, al kun je je afvragen of ze het sportief gaan redden, maar ik heb me de afgelopen weken kapot geschaamd voor dat provinciale gejank van een letterlijk en figuurlijk meelijwekkend niveau. Het had er nog maar aan ontbroken dat ze Mies Bouwman hadden gevraagd voor de presentatie van een landelijke tv-actie 'Verdedig de Veste'.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.