Hakkie

Jan Medendorp betuigde vorige week in zijn column op www.twentesport.com zijn liefde voor Fatima Moreira de Melo, die voor de NOS het Nederlandse dameshockey in Rio analyseerde. Zij deed dat volgens hem uitstekend en ik ben zo vrij om dat totaal niet met hem eens te zijn. Voor de bewoording daarvan verwijs ik hem en alle andere geïnteresseerden naar mijn rubriek 'Tweede Paal' op www.ehv-enschede.nl. Dan kan ik hier verder gaan met een hockey-deskundige voor wie ik wél veel waardering en bewondering heb, namelijk Jacques Brinkman, met 337 interlands en een ongekende staat van dienst een grote meneer in het Nederlandse hockey. Privé mag hij dan opmerkelijke meningen verkondigen, bijvoorbeeld over het homo-huwelijk ('Straks gaan ze nog vragen of ze met hun hond mogen trouwen'), maar namens de NOS (en ook namens De Telegraaf) is hij fantastisch: scherp als een mes, niets en niemand ontziend. Bondscoach Max Caldas? Veel te dik en die baard moet er af. Bondscoach Alyson Annan? Ze stond erbij en keek er naar. Man en paard, namen en rugnummers, hij draaide er niet omheen en legde met pijnlijke precisie de vinger op de zere plekken. Zijn conclusie loog er niet om: het Nederlandse hockey is ernstig ziek en er moeten snel nieuwe heelmeesters komen om het lek boven en gedicht te krijgen. Misschien zijn types als Jacques Brinkman wel de ideale kandidaten om de dames en heren uit het moeras te trekken. Of hij zelf, natuurlijk. Mag hij zijn hond meenemen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.