Excuses

Op 11 september moesten we met EHV hockeyen bij de Groninger Studs, de club van Vindicat. De kleine kaart biedt de keus tussen een tosti met of zonder ketchup, de toiletten kunnen echt niet en omkleden moet buiten. Verder was het een leuke wedstrijd, die we helaas met 3-2 verloren, onder andere omdat een Groningse aanvaller de bal bij de derde goal met de voet meenam, wat zelfs in het hockey met al zijn progressieve spelregels nog steeds verboden is. Iedereen zag het, behalve de twee scheidsrechters, die na afloop hun excuses kwamen aanbieden omdat ze wel door hadden dat ze een cruciale blunder hadden begaan. We zagen direct dat ze het oprecht meenden en hoewel we er nog steeds van baalden, konden we voor deze actie alleen maar respect en waardering opbrengen. We hadden er qua uitslag geen bal aan, maar sportief voelde het goed. Zand erover, kan gebeuren, pech gehad. Afgelopen zondag floot scheidsrechter Manschot de wedstrijd van FC Twente tegen Vitesse. Vlak voor rust nam hij een foute beslissing door op advies van zijn grensrechter een glaszuiver doelpunt van Yeboah af te keuren. In de kleedkamer zag hij zijn fout in en bood hij zijn excuses aan aan FC Twente-trainer Hake. Die zal daar niet blij mee zjn geweest, vooral omdat zijn team een paar dagen eerder, in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, ook al een paar keer serieus was genaaid door de arbitrage langs de lijn. Gelukkig voor Manschot, en voor Hake, won FC Twente alsnog, maar dit incident schreeuwt eens te meer om de onmiddellijke invoering van de video umpire, die in dit soort situaties onrechtmatige beslissingen snel kan herstellen. En verder blijft het natuurlijk een feit, dat Manschot ballen toonde - hoewel Hake dan wel weer terecht opmerkte dat je er geen zak aan hebt.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.