Horrorclowns

Michiel Kramer is wat mij betreft de lelijkste midvoor de Eredivisie. Dat bedoel ik niet qua uiterlijk, want daar mag je iemand nooit op beoordelen, maar qua spel en gedrag. Elleboogje hier, kopstootje daar, met hem is het altijd raak, geen wenkbrauw is veilig voor zijn woest zwaaiende wieken. Maar nooit heeft hij iets gedaan, welnee, hoe komen we daar nou bij? Zie hem onschuldig kijken, als een vrome koorknaap met die trouwe herdersogen van hem. Bah, wat een vervelende voetballer is dat toch. Maar wel de winnende goal tegen NEC in de verlenging van de blessuretijd. Je moet er toch niet aan denken dat die gast straks op de Coolsingel met de schaal staat te zwaaien. Wout Weghorst is qua jammer een goede tweede, bijna ex aequo. Ik vond hem bij Heracles al een pedante paljas, maar bij AZ maakt hij het nog een graadje bonter, met als absolute dieptepunt die knullige penalty van zaterdag tegen Vitesse. Dat krijg je nou als je een beperkte aanvaller laat meeverdedigen. Michiel Kramer en Wout Weghorst zijn de horrorclowns van het Nederlandse voetbal.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.