Beste Frans

Of zal ik toch maar met 'Geachte Heer Timmermans' beginnen? Per slot van rekening staat u functioneel hoog binnen de Gestaalde Kaders van het Europese Politburo. In een vorig leven als Minister van Buitenlandse Zaken maakte u internationaal furore met een ijzingwekkend pathetische speech voor de Verenigde Naties over de slachtoffers van vlucht MH17. U vroeg zich af of zij elkaar diep in de ogen hadden gekeken en of ze zich nog eens goed aan elkaar vastgehouden hadden - wat geen van beide het geval kon zijn geweest, want de fatale klap kwam totaal onverwachts. Later probeerde u zich nog weg te draaien door het bestaan van een luchtkapje bij een passagier te doen vermoeden - wat ook al onwaar was. Zo bewees u herhaaldelijk dat u weliswaar heel veel talen vloeiend, maar daarmee nog niet altijd ook de volledige waarheid spreekt. Behalve als politieke ijdeltuit en wandelende talenknobbel staat u ook bekend als fanatieke supporter van Roda JC. Dat mag, ik gun iedereen zijn eigen afwijking, maar in die hoedanigheid moet u me toch eens zeggen hoe u het optreden van uw favoriete ploeg beoordeelt in de wedstrijd tegen FC Twente van afgelopen vrijdag. Uw keeper is vanaf minuut drie alleen maar bezig geweest met tijdrekken, uw spelers treuzelden gedurende de gehele wedstrijd en uw bange trainer moedigde hen hierin alleen maar aan. Het was duidelijk dat uw elftal niet naar Enschede was gekomen om het publiek in de Beugel Bunker en de vele kijkers thuis voor de buis te vermaken of te behagen. Zo werd het een treurige vertoning, waarin FC Twente niet bij machte bleek uw Limburgse muur te slechten, laat staan er een bres in te vinden. Ik gun u dat armzalige puntje, maar het zal u niet helpen om het degradatiespook uit Kerkrade te verjagen. Ik wens u voor volgend seizoen dan ook veel succes tegen FC Emmen in de Jupiler League. Hoe is het eigenlijk met uw Drents?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.