Muurtje

Sinds vorige week woensdag vraag ik me telkens af hoe The Don op bepaalde situaties in Nederland zou reageren. Neem nou die hilarische econome Heleen Mees, die Hillary Clinton hysterisch adoreerde, stomend van genot alsof ze op een trillende dildo zat. 'Crab her by the pussy.' Yes Sir! En al die pedante bijdehandjes zoals daar zijn de Felix Rottenbergjes, Jesse Klavertjes, Twan Huysjes en Alexander Pechtoldjes van deze wereld, die in elke denkbare talkshow van de politiek correcte linkse kerken over elkaar heen buitelden om Trump als kansloze kandidaat te karakteriseren: hij zou ze allemaal à la Erdogan op staande voet ontslagen hebben. De intocht van Sinterklaas? Een gelikte show met uitsluitend Witte Pieten, gesponsord door de Ku Klux Klan. Sylvana Simons? Zie Heleen Mees. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar omdat dit toch vooral een sportcolumn is eindig ik met het mysterieuze toeval dat de voetbalploeg van Mexico enkele dagen na de winst van Trump uitgerekend in Columbus voor het eerst in ruim veertig jaar een WK-kwalificatiewedstrijd van Amerika gewonnen heeft. Daar krijgen die verdomde Tortilla-knagers nog knap veel spijt van, en last ook, kan ik u verzekeren. Eén ding is zeker: het begrip 'muurtje' zal nooit meer hetzelfde zijn.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.