Wereldvreemd

Dion Graus, de dubbelloopse blindengeleidehond van de PVV, omschreef een politieke tegenstander eens als een 'rioolrat met een designerbril en een volgevreten klotskop'. Hij moet voor de spiegel hebben gestaan toen die vergelijking bij hem binnen kwam. Zijn geblondeerde en met een buitenlandse vrouw gehuwde voorman noemde de 'neprechters' die hem veroordeelden 'knettergek' en 'wereldvreemd'. Ik zal u zeggen wie wereldvreemd is. Dick Advocaat was drie jaar trainer van Zenit in Sint Petersburg. Hij woonde er in een hotel pal naast de Hermitage, maar heeft één van 's werelds mooiste en beroemdste musea nooit van binnen gezien. Is dat wereldvreemd? Ja, dat is wereldvreemd. En behoorlijk knettergek bovendien, als u het mij vraagt. Mario Been, zijn assistent bij Fenerbahce, verklaarde vorige week bij zijn bezoek aan Rotterdam niets van de toestand in Turkije te hebben meegekregen na de zogenaamde staatsgreep in juli. Er zijn zoveel piloten ontslagen dat er bijna geen toestel meer veilig de lucht in kan, maar Beentje is onder zijn steen blijven zitten. Dat is wereldvreemd. En behoorlijk knettergek bovendien, als u het mij vraagt. Geert Wilders is gewoon een vervelende pestkop die vooral nogal goed is in belletje trekken. En dat mag allemaal - totdat een onafhankelijke rechter hem corrigeert als hij naar diens mening met een zaal vol nuttige idioten een keer te ver is gegaan. Wat ik daar van vind? Ik vind het eigenlijk minstens even belangrijk dat de KNVB het kennelijk goed vindt, dat de nieuwe technisch-drecteur Hans van Breukelen allerlei vage figuren van een schimmig commercieel bedrijf op vitale posities binnen de organisatie aanstelt. En dus is mijn vraag: ben ik nou knettergek? Of wereldvreemd? Of allebei?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.