Duitsers

Marco van Basten kwam in zijn FIFA-functie met vier voorstellen voor nieuwe spelregels: buitenspel afschaffen, shootouts bij een gelijkspel, de invoering van tijdstraffen en geen gezeur meer bij de arbitrage. Dat de kwibus, de hofnar en de paljas van Voetbal Inside dit allemaal gierend van de lach zouden verwerpen, ja, daarvoor hoef je geen voorspellende gaven te hebben. Daar is de fijne nuance doorgaans ver te zoeken. Nee, dan had ik toch liever de wat serieuzere discussie in Studio Voetbal, waar ze in ieder geval met argumenten kwamen, hoe saai en voor de hand liggend die ook waren. Het bewijst allemaal eens te meer dat voetbal een oerconservatieve sport is, wat nog een keer werd bevestigd door iemand van wie ik dat nou juist niet verwacht had. Jürgen Klopp, want om hem gaat het hier, heb ik altijd gezien als een verstandige man met een open geest voor verandering. Nou, niet dus: de trainer die qua voetbaltalent Marco van Basten nog niet de veters mag strikken, toonde geen enkel respect voor diens ideeën

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.