Voedselbank

Johnny Heitinga speelde als profvoetballer voor Ajax, Atlético Madrid, Everton, Fulham, Hertha BSC, opnieuw Ajax en 87 interlands voor Oranje, waaronder de WK-finale van 2010, waarvan hij met twee keer geel het einde niet haalde. Hij trouwde later dat jaar met Charlotte-Sophie Zenden, zus van Boudewijn. Hun bruiloft werd drie dagen lang gevierd op Ibiza, het mocht een paar centen kosten. Maar die tijden zijn voorbij, nu hij gestopt is met voetbal en het geld met een paar bakken minder binnenkomt. Of, zoals ze het zelf omschrijven in een interview met de LINDA: 'We proberen ons aan te passen en leven nu wel anders. Soms is dat moeilijk. Vroeger pakten we weleens een privéjet, maar dat doen we niet meer. Op vakantie huren we nog steeds een dik huis, maar je hebt verschillende categorieën dik. Dat is ook een stukje bewustwording. Het is wennen.' Niet alleen qua vervoer en vakanties hebben de Heitingaatjes hun excessieve bestedingspatroon moeten aanpassen, maar dat geldt ook voor hun garderobe. 'Vroeger kleedde Danie Bles ons. Zij is een supergoede styliste en het kostte wat, maar het was ook makkelijk. We konden zelf niet zomaar even naar Parijs, Milaan of New York om te shoppen. Dat deed Danie dan voor ons. Maar nu vinden we het leuk om het zelf te doen.' Even voor uw beeldvorming: Danie Bles is vooral dol op zinloze spullen in het wat duurdere segment, getuige de volgende omschrijving van een laars à 590 euro op haar website: 'Deze western geïnspireerde boot is vervaardigd uit kalfsleer in een typerende ‘Parisian chic’-look. Het ontwerp draagt een bohemian gevoel uit vol met etnische details en luxueuze materialen.' Jeetje, geen western geïnspireerde en etnisch gedetailleerde laars meer voor 590 euro, het is toch wat. De volgende stap is de gang naar de Voedselbank. En ik zou het ze nog gúnnen ook.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.