Blexit

Achteraf kun je een koe in de kont kijken, zeggen ze bij ons in Twente, maar hoeveel verstand van voetbal moet je hebben om te voorspellen dat het debuut van een 17-jarige verdediger in een cruciale WK-kwalificatiewedstrijd misschien niet zo heel handig is? Met deze regelrechte blunder heeft bondscoach Danny Blind, na het weigeren van Ziyech en het afzeiken van Van Persie, zijn definitieve doodvonnis getekend. Het was de hoogste tijd voor een knalharde Blexit. Donder eindelijk eens op, met je gewichtsloze prietpraat. En neem die doodgravers Hoek en Grim alsjeblieft mee. We hebben toch wel wat meer in huis dan die twee sneue droeftoeters? En misschien moeten ze bij RTL7 die mafkezen van VI eens laten nadenken over hun structurele karaktermoord op Manolev, die zaterdag op de enig juiste wijze wraak nam. Ik stel voor dat Gijp en Derksen het voortaan over een 'Strootmannetje' gaan hebben, zo allejezus slecht was die gast. Maar er moeten meer koppen rollen. Vooraf hadden Hooijdonk en Van 't Schip het over een nulletje of drie, minimaal. Nooit meer uitnodigen, die twee. Bulgarije, nummer 71 op de FIFA-ranglijst, achter Haiti en Guinea, had geen kind aan Oranje dat gewogen en Te Ligt bevonden werd. En ach, je kunt je afvragen wat je te zoeken hebt op een WK dat door Poetin gekocht is. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Goh, ik wou dat ik dat bedacht had, dan werd er misschien wel een stadion naar me vernoemd. Of niet, natuurlijk, want dit voetballand is zo langzamerhand aardig in de war, en dat begon allemaal aan de Bert van Oostveenweg.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.