Ontknoping

De sensationele ontknoping van de wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint Germain ging aan vele supporters in Camp Nou voorbij. Zij hielden het bij de stand 3-1 voor gezien en verlieten het stadion, waarna ze buiten drie keer het gejuich konden horen. Het deed me terugdenken aan 26 maart 2000, toen FC Twente tegen FC Utrecht speelde. Ik was daar samen met mijn vaste buurman en we keken toe hoe Didier Martel, die voor rust ook al de 0-1 gescoord had, ruim een kwartier voor tijd met zijn tweede goal de wedstrijd leek te beslissen. Mijn buurman vond het wel mooi geweest en begaf zich naar de uitgang. Op de trap hoorde hij het lawaai bij de 1-2 door Berthil ter Avest, buiten kreeg hij de 2-2 van Thijs Houwink mee en op het perron van Drienerlo was hij nog net oorgetuige van de 3-2 door Jan Vennegoor of Hesselink. Dat het daarna dankzij Andy van der Meyde ook nog 4-2 werd zag hij 's avonds op Studio Sport, waarvoor hij net op tijd thuis was omdat er op het spoor een lange vertraging was ontstaan.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.