Andriesje

Andries Jonker speelde geen betaald voetbal en was trainer van DRC Amsterdam, Volendam, MVV, Willem II en assistent onder Louis van Gaal bij Barcelona en Bayern München. Onlangs werd hij tot ieders verbazing benoemd tot hoofdtrainer van VfL Wolfsburg, waar de paniek kennelijk tot grote hoogte was gestegen. Carlo Ancelotti speelde 340 wedstrijden in de Serie A voor Parma FC, AS Roma en AC Milan, promoveerde in zijn eerste seizoen als trainer van Reggia naar de hoogste Italiaanse klasse, won met AC Milan de landstitel en twee keer zowel de Champions League als de UEFA Super Cup, was met Chelsea op vrijwel alle fronten succesvol, bekroonde Paris Saint German tot kampioen van Frankrijk, werd met Milan en Real wereldclubkampioen en veroverde met laatstgenoemde club ook nog eens de Copa del Rey en de Champions League. Andries Jonker is een baasje, Carlo Ancelotti is een baas. Hij werd zaterdag kampioen met Bayern München door VfL Wolfsburg op eigen veld met 6-0 weg te blazen. Andries Jonker keek na afloop heel erg boos. Dat kan hij wel goed, trouwens, boos kijken. Je zou er bijna bang van worden. Bijna, ja, want Andriesje is niet alleen de enige die door niemand serieus genomen wordt, maar ook de enige die dat niet door heeft.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.