Uitfluitingsbevel

Voor de wedstrijd tegen Lyon hadden de toffe gozers van de F-side een A4-tje rondgedeeld met de aanhef 'Beste Ajacieden'. Daar ging de harde kern meteen al de fout in. Het volk dat in de Arena zit, is bankmedewerker in Purmerend, pompbediende in Medemblik of onderwijzer in Weesp, maar wat het ook is, echte Ajacieden zijn ze niet, laat staan beste Ajacieden. Oké, verder, we moeten door, des te eerder zijn we er van af. Op het papiertje stond het volgende bevel: 'Bij balbezit van Lyon fluiten wij massaal Lyon uit'. Oh. My. God. Dus je krijgt in een voetbalstadion de opdracht van een paar doorgesnoven mafkezen om de tegenstander bij balbezit uit te fluiten? Sterker zelfs: je doet het nog óók? What. The. Fuck. En je denkt serieus dat die gasten daar zenuwachtig van worden? Kom op, zeg, het is de Jostiband niet. Nou ja, van de keeper zou je het kunnen denken, want die had duidelijk zijn dag niet, maar dat was dan ook de echte keeper niet. Nee joh, dat was de broer van de materiaalman, die voor de gezelligheid was meegegaan en vlak voor de wedstrijd met een smoesje de kleedkamer was binnen gelokt. Daar kreeg hij de keeperskleren aangereikt, met het dringende verzoek ze snel aan te trekken, want de echte keeper was plotseling getroffen door de ziekte van Le Mans en daardoor niet in staat om zichzelf, laat staan zijn doel schoon te houden. Snel terug naar waar we gebleven waren, want nogmaals, we moeten door, des te eerder zijn we er van af: het uitfluitingsbevel. Daar zal vanavond in Lyon totaal geen sprake van zijn, want Ajax komt gewoon totaal niet in balbezit en wordt met 5-0 weggeblazen. Alles wat de leden van de uitfluitclub rest is een lange terugreis naar Purmerend, Medemblik en Weesp. De finale van de Europa League in Stockholm zal gaan tussen Olympique Lyon en Manchester United, zoals dat hoort met grote clubs onder elkaar. Ajax speelt volgend seizoen gewoon weer twee keer tegen Excelsior en, oh ja: Feyenoord wordt zondag natuurlijk kampioen. Alles komt goed.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.