Ootmarsum

Best mooi hoor, dat Montferland en die Posbank, maar in 2008, 2011 en 2014 was Ootmarsum het start- en eindpunt van het NK Wielrennen. Een betere vorm van Twente-promotie valt bijna niet te bedenken, met het pittoreske stadje en de beeldschone omgeving urenlang in beeld. Ik kan niet uit mijn hoofd oplepelen wie er gewonnen hebben, maar weet nog wel dat ik elke keer weer trots was om Tukker te zijn - net als in 2010 bij het kampioenschap van FC Twente. Later werd dat euforische gevoel overschaduwd door spontane schaamte vanwege het criminele wangedrag van Munsterman en zijn parmantige paladijnen - en ook in Ootmarsum zijn ze er warempel in geslaagd om deze streek ernstig te kakken te zetten. Gestrooi met VIP-kaarten, een snoepreisje naar de Tour-etappe in Zeeland, gemanipuleerde jaarrekeningen, aangepaste notulen, schriftelijke bedreigingen, fiscale malversaties: het is één grote beerput van onsmakelijk niveau, veroorzaakt en gehandhaafd door falende bestuursleden. Het zal al met al nog wel even duren voordat het NK Wielrennen weer eens deze kant op komt. De heren


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.