Chili

Duitsland B won de Confederation Cup en Yogi Löw mag zich de handen dichtknijpen, wat overigens toch al zijn favoriete hobby is, met zo'n brede selectie voor het WK van volgend jaar. Bij onze oosterburen heet dat 'die Qual der Wahl', maar gelukkig zjn de degelijke deugden van het Duitse voetbal ook bij deze generatie recht overeind gebleven, hoewel zulks in dit verband niet letterlijk opgevat dient te worden. Zo mag middenvelder Yoshua Kimmich zich de opvolger van Lothar Matthäus noemen, want hij beheerst de kunst van het omhoog vallen al bijna net zo goed als zijn legendarische voorganger. En verder heeft aanvaller Timo Werner zich gekroond als de nieuwe Schwalbe-König, sinds zijn zelfs in Duitsland alom bespotte en op youtube veelvuldig geraadpleegde fopduik tijdens Leipzig-Schalke. Chili verloor dus de finale, maar was in de ogen van velen en ook die van mij de morele winnaar. De verre nazaten van de Inca's streden voor hun land en vochten vanuit hun hart. Helaas komen ze lengte te kort om in de lucht ook maar enige kans te maken tegen Europese verdedigers, maar niettemin zijn ze volgens NOS-analist Pierre van Hooijdonk toch een van de favorieten voor de wereldtitel. Nu heb ik er niet voor doorgeleerd om voor veel geld in een studio allerlei onzin te blaten, maar als simpele hockey-alfa zou ik zeggen: kijk even naar de stand in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie. De eerste vier gaan rechtstreeks door en de nummer vijf moet play offs spelen. Chili staat vierde, één punt voor op Argentinië en met nog vier wedstrijden te gaan tegen Paraguay, Bolivia, Ecuador en Brazilië. Dus eh... meneer de analist, ze moeten zich nog wel eerst zien te plaatsen voordat ze überhaupt mee mogen doen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.