Tour de Thorn

Eerlijk gezegd had ik er een loodzwaar hoofd in, zowel bij Heracles als bij FC Twente, niet alleen voor het hele seizoen, maar vooral ook voor de eerste wedstrijd. Ik denk wel dat ze in Almelo slimmer en gerichter hebben ingekocht dan in Enschede, maar het gemis van Bruns, Te Wierik en Hoogma zal zeer gevoeld worden, zeker als Armenteiros ook nog vertrekt. Terwijl ik bij de transfers van FC Twente meer het idee heb dat ze op het kompas van de zaakwaarnemers hebben gekoerst. Die jongens kunnen het ook niet helpen, maar de supporters worden er niet warm van als voetballers uit Verweggistan geen idee hebben waar ze terecht zijn gekomen, hoewel ik iemand heb horen beweren dat ze met die Oostenrijkse international een nieuwe Theo Janssen hebben gescoord. Maar goed, om op het begin van dit stukje terug te komen: Heracles won van Ajax, wat in Amsterdam zeer zwaar zal zijn gevallen, en FC Twente werd niet weggespeeld door Feyenoord, al had die nieuwe jongen de bal natuurlijk tegen de touwen had moeten jagen in plaats van vrijwel vanaf de doellijn hoog over te schieten. En verder moet ik aanvoerder Stefan Thesker even ernstig corrigeren. Hij zei tegen FOX dat die tweede goal in verdedigend opzicht nooit had gemogen. Dat klopt, maar bij de 1-0 stond hij zelf lucht te dekken toen hij de Feyenoord-spits uit zijn rug liet komen. Zo, en nu ga ik me opmaken voor een weekje Limburg. Op het programma staat onder andere de neo-semi-klassieker Roggel-Thorn-Roggel. Met de e-bike, want ook deze Tour wacht op niemand en Thorn is nog ver.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.