Derby

Zondagmiddag wordt op het prachtig gelegen Erve Slagman aan de Maatmanweg in Enschede afgeslagen voor de Twentse hockeyderby tussen de gastheren van PW en het Oldenzaalse Bully. De messen zijn geslepen, op Facebook is het al wekenlang circus, de dappere krijgers betreden de arena tegen het schitterende decor van een Indian Summer en er zal gestreden worden om elke meter. Daarna wordt er volgens de beste hockeytradities tijdens de derde helft binnen twee uur voor vier weken bier uit emmers gedronken en komen de pizzakoeriers nog net op tijd voor Studio Sport hun bestellingen bezorgen. Douchen doen we morgen wel, waar het stinkt is het warm. Kijk, dat is een derby: Tukkers met knuppels, kakkers met knotsen. Wat zegt u? De echte Twentse derby is vrijdagavond, als FC Twente in de Beugel Bunker de paupers uit Almelo ontvangt? FC Twente speelde afgelopen zondag met een Belg, twee Finnen, twee Oostenrijkers, een Engelsman, een Sloveen - en, oh ja, er deden ook nog twee Twentse jongens mee. Al die andere spelers weten nauwelijks waar Enschede ligt en komen qua navigatie niet verder dan de parkeerplaats van het trainingscomplex. Daar kunnen die gasten zelf ook niets aan doen en, geen misverstand, ik ben zeer voor buitenlanders als ze iets toevoegen


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.