Hake

FC Twente heeft vergevorderde plannen om trainer-coach René Hake een contract voor het leven aan te bieden. Commercieel directeur en manager algemene zaken Jan van Halst: 'Met de twee overwinningen op Utrecht en Heracles heeft hij bewezen de ideale man voor de lange termijn van deze club te zijn. Hij straalt rust, zelfvertrouwen, kwaliteit en ambitie uit en dat is precies wat we hier nodig hebben. Met Hake hebben we de perfecte persoon in huis om onze doelstellingen te bewaken en te bereiken. Het past ook in de ideeën van Joop Munsterman om van FC Twente een grote Europese speler te maken, zeg maar het Arsène Wenger-model à la Arsenal. Uiteraard hebben we hierover enkele deskundigen geraadpleegd. Louis van Gaal vond het een prima idee, hij zei zelfs: Jullie zijn de besten van Almelo. Johan Derksen had ook alleen maar lof en Dennis Bergkamp reageerde voor zijn doen erg enthousiast.' Enkele reacties willen we u niet onthouden. Jan Smit, ex-voorzitter van Heracles Almelo: 'Dit is het beste wat Heracles ooit is overkomen, hier gaan alle stoplichten op groen.' Speler Oussama Assaidi: 'Ik vind alles best zolang hij me maar elke wedstrijd opstelt.' Een woordvoerder namens Supportersvereniging Vak P: 'Die haalt de Kerst wel, het is alleen de vraag in welk jaar.' Een fan die vrijwel dagelijks de trainingen bezoekt: 'Hake? Hake? Is dat die mafklapper die niemand verstaat?' Bert van Oostveen, ex-directeur betaald voetbal van de KNVB: 'Ik heb altijd al gezegd dat FC Twente een voorbeeld voor alle andere clubs in binnen- en buitenland is en dit is het zoveelste bewijs van mijn profetische capaciteiten.' Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede: 'Sorry, maar hier heb ik geen tijd voor. Ik ben crimefighter en voetbal zit niet in mijn portefeuille.'


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.