Ingeburgerd

Hoezo, 'we' gaan niet naar het WK? We gaan wel naar het WK, met Ziyech, El Ahmadi, Boussoufa en de gebroeders Amrabat, Marokkaanse internationals met een Nederlands paspoort. Na de overwinning op Ivoorkust gingen veel van hun landgenoten in Nederland de straten op om hun vreugde te uiten. Op het Mercatorplein in Amsterdam leidde dit tot chaotische taferelen, onder begeleiding van luid claxonnerende auto's. Normaliter staat voor onnodig toeteren een boete van tussen de 250 en 370 euro, maar kom op hé, dat is traditie in Marokko en als het daar gratis mag, waarom zouden we er hier dan geld voor vragen? Verder werd er veel vuurwerk gegooid en dat mag bij ons eigenlijk alleen op 31 december. De dienstdoende agent die voor de camera van AT5 hierover gevraagd werd: 'Het vuurwerk gaat ook een beetje richting de politie, hè?' kwam niet verder dan het volgende Bromsnorretje: 'Natuurlijk, zo blij zijn de mensen.' De prinsemarij van Mokum was op haar beurt dan ook dusdanig ingenomen met dit voorbeeldige gedrag dat er nul aanhoudingen werden verricht, maar

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.