Farizeeërs

Een vriend van me was vorige week woensdag naar de bekerwedstrijd tegen Ajax geweest. Hij was natuurlijk heel erg blij met het resultaat, maar had zich na afloop gestoord aan antisemitische uitlatingen van een paar jonge Twente-fans die hij daarop had aangesproken. Hij kreeg een grote bek terug en deed er vervolgens maar het zwijgen toe. Ik denk dat hij een kansloze poging waagde. Die gasten hebben geen idee wat ze zeggen. Ze weten niet beter dan dat Tel Aviv een shoarmazaak is en Jeruzalem het hotel waar Donald Trump over de bedden urineerde. Ze worden uitgedaagd door de hooligans van 020 die even opzichtig als misplaatst koketteren met het jodendom. Bij de uitwedstrijd tegen AZ was het ook weer raak en in Alkmaar vragen ze nu om hulp van de Anne Frank Stichting om kwetsende spreekkoren te voorkomen. Ook dit initiatief is volgens mij bij voorbaat gedoemd tot mislukken zolang de farizeeërs zich niet openlijk distantiëren van hun supporters.

Intussen liggen de mannen van Voetbal Inside onder vuur vanwege de foute opmerkingen die ze zouden maken. Ik moet u in dit verband twee dingen bekennen: a) ik vond Sylvana Simons vroeger een topper, leuk, mooi, vrolijk en b) Voetbal Inside is mijn guilty pleasure. Ik zag Sylvana vorige week bij De Slimste Mens en daar wist ze niet eens dat Barbamamma zwart was. Hoe geloofwaardig ben je dan? En ik ben het van harte met Gijp eens dat ik nog liever naar het darten kijk dan naar Gordon die wel of niet gaat trouwen – al zou ik er zelf niet meteen de pot met vaseline bij halen. Ik zie dan ook geen enkele reden waarom de adverteerders van Voetbal Inside hun support zouden moeten staken, zelfs Heineken niet waar ze het beledigen van bierliefhebbers met hun paardenpies tot norm hebben verheven. Verder wil ik er hier een pleidooi voor houden dat het AD na de haringen en de oliebollen ook de broodjes kroket bij Feyenoord gaat testen. En misschien is er in de tuchtcommissie van de KNVB nog ergens wel een plekje voor Camiel Eurlings. Of bij Justitie, afdeling lichte mishandelingen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.