Jelle

In 2011 was ik zijdelings betrokken bij de PR voor het EK BMX bij DVO in Haaksbergen. Daarvoor had ik geen bijzondere affiniteit met deze sport, maar binnen een uur was ik verkocht. Tempo, techniek, spektakel, acrobatiek en een geweldige sfeer op de volgepakte tribunes rond een prachtig parcours, ik heb er een paar geweldige dagen gehad en sindsdien ben ik het BMX’en wat intensiever gaan volgen. Een van de deelnemers in Haaksbergen was Jelle van Gorkom, met wie ik achter de schermen een kort interview had. Hij was toen net 20 jaar en vertelde me dat hij bij mijn dochter in de klas op Enschede-Zuid gezeten had. Gewoon een leuke gast, zonder enige kapsones, maar met een enorme drive. Vijf jaar later won hij een zilveren medaille in Rio en de rest is bekend. Nee, ik heb de val niet gezien en ik wil ‘m ook niet zien, zelfs geen reconstructie of animatie. Maar het moet een onvoorstelbare knal zijn geweest als je de berichtgeving mag geloven. Afgelopen maandag hield Erben Wennemars op Radio 1 een emotioneel betoog dat Jelle wakker moet worden. Het was natuurlijk het weekend van Sjinkie Knegt, ook al zo’n held die een kleine sport groot heeft gemaakt, maar ik zeg het Wennemars na: Jelle, wakker worden!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.