Bedankt

Memphis Depay heeft met onmiddellijke ingang bedankt voor het Nederlands Elftal. De 34-voudige international kan zich niet vinden in de beslissing van de KNVB om de samenwerking met Hotel Huis ter Duin in Noordwijk op te zeggen en de spelers voortaan te laten verzamelen bij Hotel Woudschoten in Zeist. In een schriftelijke verklaring laat Depay via zijn zaakwaarnemer weten waarom hij hiertoe is overgegaan: ‘De voorzienigheid heeft mij gezegend met een aantal bovennatuurlijke talenten die de middelmaat ontstijgen. Daar hoort vanzelfsprekend een bepaald niveau bij en deze keuze van de KNVB is een grove belediging voor een speler van mijn statuur, talent en ambitie. Huis ter Duin heeft de naturelle allure die perfect past bij mijn professionele profiel als een toonaangevend voorbeeldfiguur die de jeugd van Nederland in deze tijd juist zo dringend nodig heeft. Alleen al de entree bij de hoofdingang geeft weer dat het bij de top van Oranje vooral draait om verantwoordelijke luxe en functionele chic, twee essentiële aspecten die ik mis bij het hopeloze beeld van een armoedig dorpshotel in een anonieme provincieplaats. Verder heb ik grote vraagtekens bij de capaciteit van de parkeerfaciliteiten, waar ik mijn Rolls Royce nauwelijks kwijt kan. Bovendien heb ik het idee dat iedereen me nakijkt als ik met mijn hoed op in Zeist rond loop en de daarmee gepaard gaande indruk dat het me vooral om mijn eigen persoonlijke glorie zou gaan wil ik ten koste van alles voorkomen. Een bond die me bewust dat risico laat lopen kan ik niet serieus nemen, vandaar mijn besluit.’

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.